dramin.eu/cms

Pozovite nas: +381 11 4049 860 ili Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Skype

Vi ste ovde: Home Home Članci Hidroizolacija podruma

ned,16.decembar2018.

Sanacija vlage

Sanacija vlageSpoljašnja i unutrašnja hidroizolacija betona, cementog maltera, opeke, kamena...

Aditivi za beton

Aditivi za betonHemijski aditivi za vodonepropusnost, plastifikaciju betona i cementnog maltera...

Industrijski podovi

Industrijski podoviIndustrijski monolitni, špahtl, samorazlivajući, polimerni i EPOXY podovi...

Sanacija pukotina

Sanacija pukotinaSanacija pukotina na betonu, cementnom malteru, obrada raznorodnih spojeva......

Kako da rešim problem vlage podrumu; Prokišnjava mi ravan krov; Vlaže mi zidovi u suterenu; Hteo bih da napravim stazu do garaže otpornu na dejstva soli; Želim da ojačam pod u magacinu ...

Pronađite rešenje za Vaš problem u sekciji SAVETI.

Hidroizolacija podruma

Pri izolaciji podruma koji su urađeni od betona, najkritičnija mesta gde najčešće dolazi do prodora vode su na spojevima zidova i poda. Takođe treba sanirati sve pukotine na zidu i podu, eventualne prodore vode. Spojevi zidova i podova kao i pukotine u podlozi se rešavaju Izolit KIT FIBER-om, dvokomponentnim materijalom. Nanosi se špahtlom i premošćuje pukotine, jer je armiran sa mikrovlaknima i tako sprečava ponovno pucanje podloge. Ako na nekim mestima ima prodora vode, oni se saniraju pomoću Izolit 4 tečnosti koja se meša sa običnim cementom. Pravi se "pogača" koja se utiskuje na mesto prodora, zadržava se i nakon svega 5 sekundi zatvara se  prodor vode. Nakon pripreme podloge pristupićemo izradi hidroizolacije. Iz našeg bogatog proizvodnog programa, preporučujemo materijal Izolit PENETRAT, jednokomponentni penetrirajuci premaz u prahu. Smesa za ugradnju se priprema umešavanjem praha Izolit PENETRAT-a sa vodom do gustine „kiselog mleka“ (početni odnos umešavanja je 3,2:1 – prah:voda). Nakon umešavanja materijala sa vodom ostaviti smesu 3-5 min da se penetracione komponente aktiviraju čime se postiže najbolji efekat. Pripremljena masa se mora ugraditi u roku od 45 minuta. Prilikom ugradnje i sušenja temperatura u prostoriji mora biti iznad 50C. Nanosi se na vlažnu podlogu premazivanjem u tri sloja. Razmak između slojeva je oko 10-12 h. Površina se nakon svakog nanetog sloja mora održavati orošavanjem, kako ne bi došlo do pregorevanja materijala prilikom penetriranja u zid. Izolit PENETRAT penetrira u zid do dubine od cca 10 cm i čini ga vodo i vlagonepropusnim. Materijal je ispitan na pritisak vode od 7 at. Poseduje i atest o zdravstvenoj ispravnosti (za upotrebu u bazenima za pijaću vodu).Nakon nanošenja trećeg, završnog sloja, zid se malteriše na standardni način. Malterisanje se vrši nakon minimun 48 h od nanošenja trećeg sloja.

Potrošnja materijala: Izolit PENETRAT - cca 3 kg/m2 za premaz u tri sloja.

Izdvajamo

DRAMIN DOO
Ugrinovački Put 7
11080 Zemun
Srbija

tel. +381 11 4049 860
tel. +381 11 316 13 41
tel. +381 11 316 15 62
fax. +381 11 3756 780

www.dramin.eu

Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

skype: draminsgm

Kontaktirajte nas

Pratite nas na društvenoj mreži ...

FacebookTwitter

Logo

DRAMIN doo zadržava pravo izmene svih podataka na ovom domenu. Zbog neprekidnog usavršavanja proizvoda i praćenja svetskih trendova iz oblasti materijala u savremenom građevinarstvu, DRAMIN istovremeno zadržava pravo promene uputstava. Uvek koristite aktuelno, važeće uputstvo, zbog mogućih promena u osobinama ili načinu ugradnje naših proizvoda. Za sve bliže informacije obratite se direktno nama.