dramin.eu/cms

Pozovite nas: +381 11 4049 860 ili Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Skype

Vi ste ovde: Home Proizvodi Hidroizolacije Saveti primene proizvoda Fugovanje prirodnog kamena

čet,17.januar2019.

Fugovanje prirodnog kamena

Q: Potreban mi je lepak za fugovanje prirodnog kamena koji je crvene boje, takođe pošto se radi o fasadnom kamenu, da li imate lepak koji je vodonepropustan i kojim možemo da zaštitimo taj kamen od kiše?

A: Za ovakve potrebe možemo da Vam preporučimo Izolit KIT F M  koji se može uraditi i u crvenoj boji po Vašoj želji. To je dvokomponentni fleksibilni kit za fugovanje, koji poseduje kiselu otpornost takođe je i vodonepropusan. Materijal se umešava mešanjem praha i tečnosti bor mašinom na malim obrtajima do potpune homogenizacije. Materijal se nanosi pomoću špahtla i vrši se standardno fugovanje kamena. Rad sa materijalom je moguć kada je temperatura podloge i okoline veća od 100C. Prilikom fugovanja neophodno je odmah obrisati višak materijala sa površine kamena, jer u suprotnom ukoliko se materijal veže postoji mogućnost oštećenja kamena. Što se tiče same zaštite kamena od kiše najbolje je da se površina preprska sa Izolit HIDROFOB-om V, jednokomponentnim materijalom koji zaštićuje kamen od upijanja vode čime sprečava eventualno smrzavanje i pucanje kamena tokom zimskog perioda. Veoma bitna činjenica je da se prilikom rada sa Izolit HIDROFOB-om V ne dolazi do promene podloge, tj. zadržava prirodan izgled.
Potrošnja materijala:
Izolit KIT F M 0,5 - 1 kg/m2, potrošnja je za fuge od 4-7 mm.
Izolit HIDROFOB V 0,200 kg/m2.

DRAMIN DOO
Ugrinovački Put 7
11080 Zemun
Srbija

tel. +381 11 4049 860
tel. +381 11 316 13 41
tel. +381 11 316 15 62
fax. +381 11 3756 780

www.dramin.eu

Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

skype: draminsgm

Kontaktirajte nas

Pratite nas na društvenoj mreži ...

FacebookTwitter

Logo

DRAMIN doo zadržava pravo izmene svih podataka na ovom domenu. Zbog neprekidnog usavršavanja proizvoda i praćenja svetskih trendova iz oblasti materijala u savremenom građevinarstvu, DRAMIN istovremeno zadržava pravo promene uputstava. Uvek koristite aktuelno, važeće uputstvo, zbog mogućih promena u osobinama ili načinu ugradnje naših proizvoda. Za sve bliže informacije obratite se direktno nama.