dramin.eu/cms

Pozovite nas: +381 11 4049 860 ili Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Skype

Vi ste ovde: Home Proizvodi Hidroizolacije Izolit HIDROFOB CONCRETE Saveti primene proizvoda Sanacija ukopanog objekta od podzemnih voda

čet,17.januar2019.

Sanacija ukopanog objekta od podzemnih voda

Q : U zadnjem delu kuće koji je ukopan u zemlju više od 1 m pojavila se voda. Na vašem sajtu pronašli smo vaš proizvod koji nam može pomoći, ali nas interesuje da li moramo da napravimo i drenažu za odvod vode.

A : Što se tiče preporuke za upotrebu naših materijala, odabir materijala zavisi od vrste materijala od kojeg je napravljen zid objekta - za zid od opeke ili grubljeg betona možete koristiti Izolit PENETRAT, koji se nanosi u tri premaza, potrošnja materijala je od 2,5-3 kg po m2. Premaz se nanosi do visine ukopa + 30-40 cm iznad visine terena. Materijal je u prahu, razređuje se vodom u odnosu 1:3. Kada se smesa homogenizuje, vrši se premazivanje četkom na vlažnu podlogu. Kada se materijal nanese mora da se vrši vlaženje da ne bi došlo do pregorevanja (ovo može da se postigne prskalicama). Materijal penetrira u podlogu i sprečava negativni pritisak podzemne vode koji je u ovom slučaju evidentan. Nakon 12 sati nanosimo drugi premaz i posle 12 sati treći.

Ukoliko je zid od betona, za koji je kao oplata korišćenja blažuljka, prvi sloj penetrata mora biti dosta ređi nego druga dva.
Bez obzira na hidroizolacioni premaz koji budete koristili, preporuka je da se uradi drenaža oko objekta, jer ta podzemna voda koja se javlja mora da se odvodi dalje od kako ga ne bi ugrozila. Ispod drenaže formira se betonski kanal od cementa, peska jedinice uz dodatak Izolit 1 ISOPLAST (izolacioni malter). Izolit premazi se ne štite već se zatrpava (nabacuje) zemlja.

DRAMIN DOO
Ugrinovački Put 7
11080 Zemun
Srbija

tel. +381 11 4049 860
tel. +381 11 316 13 41
tel. +381 11 316 15 62
fax. +381 11 3756 780

www.dramin.eu

Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

skype: draminsgm

Kontaktirajte nas

Pratite nas na društvenoj mreži ...

FacebookTwitter

Logo

DRAMIN doo zadržava pravo izmene svih podataka na ovom domenu. Zbog neprekidnog usavršavanja proizvoda i praćenja svetskih trendova iz oblasti materijala u savremenom građevinarstvu, DRAMIN istovremeno zadržava pravo promene uputstava. Uvek koristite aktuelno, važeće uputstvo, zbog mogućih promena u osobinama ili načinu ugradnje naših proizvoda. Za sve bliže informacije obratite se direktno nama.